Ervaringen van deelnemers-vervolg

Klazien
‘Jos zet een sfeer neer waar geen oordeel is. Geen goed en geen fout, geen mooi en geen lelijk. Dat gaf mij een enorme vrijheid om voluit mijn lied te gaan zingen.’

Sonja
‘Voor het vervolg duik ik dieper in mijn leervraag. Hoewel ik tijdens de start-workshop al iets van ruimte ervaarde in mijn binnenste, wordt dat nu verdiept.
Jos zoekt een prachtig lied uit, wat bij mijn thema past en wat nog lang in mij na-resoneert. En bovenal, leer ik voelen, wat er te voelen is met een geluid wat vanzelf uit mij komt. Het vervolg is een bijzondere en intense ervaring.’

Eva
‘Ik heb meegedaan aan 2 opeenvolgende series van As it is in Heaven bij Jos. Ik was al bekend met stembevrijding maar voelde een verlangen om al zingend m’n stem te laten horen. En wat vond ik het (in het begin) spannend, maar al snel ook superfijn en bevrijdend om te doen. Ik ben echt door een barrière heen gegaan en heb het oordeel op dat het goed moet klinken voor een groot deel kunnen laten varen. Ik mocht het doen met mooie mensen om me heen, het voelde als een warme bedding en je leert van elkaar. Jos heeft me de ruimte en aanmoediging gegeven om geluid te geven aan wat er in mij speelde en dat deed hij op een respectvolle en prettige manier. Zijn assistentes vormden een extra liefdevolle entourance. De laatste keer was echt DE kers op de taart voor mij. Wat de emoties van anderen bij elkaar teweegbrengen en hoe we vervolgens echt zoals in As it is in Heaven als vanzelf met elkaar met de emoties gingen zingen, was zo’n prachtig kado! Jos, dank je wel voor het mogelijk maken en faciliteren van deze bijzondere ervaringen.’

Willem
‘De rivier kan alleen maar zuiver worden als deze stroomt. En als er een sluiswachter is die de rivier kan lezen. Dank je .’

Sara
‘Wat ik heb geleerd is, (nog) beter naar mezelf, mijn hart te luisteren. Gaandeweg durfde ik mezelf meer te laten zien en horen. Ook voelde ik me vrijer om dat wat er in mij leeft (aan klank, gevoel, emotie…) te uiten zonder ‘schaamte of andere beperkende gedachten en/of overtuigingen. Kortom: heerlijk om te doen en zeer bevrijdend!’

Agnes
‘Om op deze manier uitgenodigd te worden mijn stem en mijn klank te laten horen, was bevrijdend en helend. Fijn om op deze manier met de groep en met Jos te werken’

Tanja
‘Indrukwekkend hoe ik aan mijn diep weggestopte pijn en verdriet klank heb kunnen geven, wat een oerkracht, zo intens en ook zo bevrijdend! En om dan daarna de verbinding met de anderen te mogen voelen in aanraking en klank; ik voelde me gedragen, hemels, ‘As (it is) in Heaven’!’

Margot
‘Ik vond een plek waar ik; Zonder oordeel –binnen een respect volle werkwijze, een afwisselend programma ervaarde.’
Ik werd geraakt door je zoektocht naar een ieders eigen toon, de aangeboden liedteksten, je inzicht wat een passende tekst voor mij zou kunnen zijn, waardoor ik mijzelf op een diepere laag ontdekte en kon omarmen. Waardoor ik heb ervaren, dat ook ik krachtig, zacht en kwetsbaar kan zijn.
Ik kom graag bij je terug, nieuwsgierig naar wat er meer van mij, via mijn stem, van binnen naar buiten wil stromen.

Sylvia
‘De veiligheid en de uitnodiging om mijn eigen diepte geluid te geven en daarmee aan het licht te brengen.
Heb je geen zicht op deel drie ? Ik schat in dat je genoeg in huis hebt om dat te kunnen? Ik schrijf me in als het zover zou komen.’

Jolanda
‘Het vervolg van ‘As it is in heaven’ was voor mij vanzelfsprekend. Het smaakte naar meer. Ik heb ervaren hoe het is om o.l.v. Jos mijn stem nog meer te verkennen en met lef en voluit te zingen.’