Skip to main content

Ervaringen van deelnemers

Anouk:
‘Dit zou iedereen een keer in z’n leven moeten ervaren. Zo intens contact maken met jezelf, je emoties, je diepste behoeftes, maakt dat je in het dagelijks leven beter voelt wat goed is voor jezelf en daarvoor durft te staan. Een prachtig cadeau.’

Franny:
‘Er is een prettige sfeer, waarin iedereen wordt gerespecteerd en zichzelf  kan zijn, ook al kan het soms confronterend zijn.

 Ik heb het zangproject als waardevol ervaren met sympathieke mensen,
 zowel Jos als de assistente, en de cursisten, in een warme omgeving..’

Margot (vervolg)
‘Ik vond een plek waar ik; Zonder oordeel –binnen een respect volle werkwijze, een afwisselend programma ervaarde.’
Ik werd geraakt door je zoektocht naar een ieders eigen toon, de aangeboden liedteksten, je inzicht wat een passende tekst voor mij zou kunnen zijn, waardoor ik mijzelf op een diepere laag ontdekte en kon omarmen. Waardoor ik heb ervaren, dat ook ik krachtig, zacht en kwetsbaar kan zijn.
Ik kom graag bij je terug, nieuwsgierig naar wat er meer van mij, via mijn stem, van binnen naar buiten wil stromen.

Marga
‘Jos weet een veilige omgeving te creëren in de groep, waarin je nieuwsgierig kunt zijn naar jezelf en kunt experimenteren. Een bijzondere ervaring’

Klazien
‘Jos zet een sfeer neer waar geen oordeel is. Geen goed en geen fout, geen mooi en geen lelijk. Dat gaf mij een enorme vrijheid om voluit mijn lied te gaan zingen.’

Sonja (vervolg)
Voor het vervolg duik ik dieper in mijn leervraag. Hoewel ik tijdens de start-workshop al iets van ruimte ervaarde in mijn binnenste, wordt dat nu verdiept.
Jos zoekt een prachtig lied uit, wat bij mijn thema past en wat nog lang in mij na-resoneert. En bovenal, leer ik voelen, wat er te voelen is met een geluid wat vanzelf uit mij komt. Het vervolg is een bijzondere en intense ervaring.’

Eva (vervolg)
‘Ik heb meegedaan aan 2 opeenvolgende series van As it is in Heaven bij Jos. Ik was al bekend met stembevrijding maar voelde een verlangen om al zingend m’n stem te laten horen. En wat vond ik het (in het begin) spannend, maar al snel ook superfijn en bevrijdend om te doen. Ik ben echt door een barrière heen gegaan en heb het oordeel op dat het goed moet klinken voor een groot deel kunnen laten varen. Ik mocht het doen met mooie mensen om me heen, het voelde als een warme bedding en je leert van elkaar. Jos heeft me de ruimte en aanmoediging gegeven om geluid te geven aan wat er in mij speelde en dat deed hij op een respectvolle en prettige manier. Zijn assistentes vormden een extra liefdevolle entourance. De laatste keer was echt DE kers op de taart voor mij. Wat de emoties van anderen bij elkaar teweegbrengen en hoe we vervolgens echt zoals in As it is in Heaven als vanzelf met elkaar met de emoties gingen zingen, was zo’n prachtig kado! Jos, dank je wel voor het mogelijk maken en faciliteren van deze bijzondere ervaringen.’

Willem
‘De rivier kan alleen maar zuiver worden als deze stroomt. En als er een sluiswachter is die de rivier kan lezen. Dank je .’

Sara
‘Wat ik heb geleerd is, (nog) beter naar mezelf, mijn hart te luisteren. Gaandeweg durfde ik mezelf meer te laten zien en horen. Ook voelde ik me vrijer om dat wat er in mij leeft (aan klank, gevoel, emotie…) te uiten zonder ‘schaamte of andere beperkende gedachten en/of overtuigingen. Kortom: heerlijk om te doen en zeer bevrijdend!’

Agnes
‘Om op deze manier uitgenodigd te worden mijn stem en mijn klank te laten horen, was bevrijdend en helend. Fijn om op deze manier met de groep en met Jos te werken’

Tanja (vervolg)
‘Indrukwekkend hoe ik aan mijn diep weggestopte pijn en verdriet klank heb kunnen geven, wat een oerkracht, zo intens en ook zo bevrijdend! En om dan daarna de verbinding met de anderen te mogen voelen in aanraking en klank; ik voelde me gedragen, hemels, ‘As (it is) in Heaven’!’

Sylvia (vervolg)
‘De veiligheid en de uitnodiging om mijn eigen diepte geluid te geven en daarmee aan het licht te brengen.
Heb je geen zicht op deel drie ? Ik schat in dat je genoeg in huis hebt om dat te kunnen? Ik schrijf me in als het zover zou komen.’

Jolanda (vervolg)
‘Het vervolg van ‘As it is in heaven’ was voor mij vanzelfsprekend. Het smaakte naar meer. Ik heb ervaren hoe het is om o.l.v. Jos mijn stem nog meer te verkennen en met lef en voluit te zingen.’ 

Ellen:
‘Jos voelt goed aan wat jij nodig hebt om je vrijer te voelen om je eigen geluid te laten horen. Met de nodige humor nodigt hij je uit om daarin door te laten klinken wat er in jou leeft. Een bijzondere en mooie ervaring.’

Arjenne:
‘Deelname aan het project was een fantastische reis naar binnen waarin ik me met respect en veiligheid omgeven voelde waardoor het fijn was mijn stem op nieuwe manieren te laten klinken. Ik heb de ervaring meegenomen hoe het is om echt uit je hart te zingen. Het kijken en luisteren naar anderen vond ik ontroerend, indrukwekkend of gewoon genieten. Het samen zingen en uiting geven via je stem wat zich vanbinnen afspeelt vond ik enorm verbindend.’

Chris:
‘Dit project geeft plezier en ruimte: Plezier in het laten horen van je eigen stem en ruimte om daarin te groeien in een veilige omgeving. Het door Jos vaak gebezigde ‘niets is gek’ draagt bij aan durf om te experimenteren met je laten horen!’

Marjolein:
‘Ik heb geleerd dat het mogelijk is om vrijuit te zingen, ook mét alle kritische stemmen in je hoofd. Ik heb mezelf positief verrast door te zingen zonder daarbij een rol te spelen. De sfeer in de groep was veilig en warm. Helend, maar niet te zwaar. Vrolijk, maar niet te licht.’

Paul:
‘Een verrassende, uitdagende en enerverende cursus waarin ik me heerlijk heb kunnen uitleven.’

Marijke:
‘Ik heb het project als heel waardevol ervaren, een setting waar stukken bij mij geraakt en getransformeerd zijn, stukken waar ik zelf niet zo makkelijk zo diep bij kan komen.’

Annet:
‘Weer een stukje groei ! Het gaf me veel kracht vriendelijk gestimuleerd te worden om alleen te zingen. Ook de opdrachten werkten versterkend in dit proces en . . . fijn dat ik een keer een workshop volgde bij een man ; heerlijk ‘to the point’.’

Willeke:
‘Eindelijk mijn eigen stem durven horen en vrijuit te kunnen zingen…een wonder.’

Selma:
‘Ik heb veel aan het project gehad, ik heb letterlijk en figuurlijk mijn stem durven laten horen, en ben daardoor nog meer in mijn kracht komen te staan. Ik heb mezelf durven voelen, mijn angsten, weerstand meegenomen tijdens het zingen er er ondanks dat volledig mogen zijn van mezelf. Resultaat: mijn kracht, vuur te voelen, mijn hart te openen en daardoor de passie en het plezier te beleven, geweldig.’

Mary:
‘Mooi om mijn stem te durven laten horen: soms kwetsbaar, soms krachtig! Helend om te ervaren dat ik als mens, goed genoeg ben. Dit alles in een veilige, open sfeer en in respectvolle wijze naar elkaar toe. Bijzondere en kostbare ervaring, een mooi cadeau aan jezelf!

Ineke:
‘Dit project is een cadeau aan jezelf, een gouden kans om bij je diepste Zelf te komen via je stem. Ongelofelijk wat deze avonden teweeg brengen, als je open staat voor meer bewustwording. Het is hard werken, maar je krijgt er zoveel moois voor terug. Van totale vreemden in het begin, groeit de groep in 4 avonden tot een intense verbondenheid met elkaar. Het voelt veilig genoeg om kwetsbaar te durven zijn.’

Gea:
‘Ik heb mijn kracht ervaren, in het laten horen van mijn stem. Het alleen
durven zingen in een cirkel van mensen is mijzelf ervaren. Wat heb ik
 genoten van mijzelf en het lef van anderen. Graag ga ik in het voorjaar naar 
het vervolg van As it is in heaven.’

Hajo:
‘Ik heb het als zeer bijzonder ervaren, dat op een liefdevolle wijze en in een veilige groep  en met zoveel  aandacht, de uitnodiging  er was  om mijn eigen authentieke stem te laten  horen en te klinken. En dat voelde voor mij als een bevrijding!’

Conja:
‘Het is heel fijn om te weten dat je, je stem mag laten horen zonder oordeel. het mag er zijn. Ik mocht er zijn. Dank je wel.’

Hildegard:
‘De rustige en respectvolle werkwijze van Jos zorgde er mede voor dat ik mijn stem ontdekte  en liet horen.’

Anneke:
‘Nooit geweten, maar nu ervaren wat je met je stem kunt bereiken, dat de klanken die je maakt zo eerlijk weergeven wat er binnenin je leeft, zo zelfs dat klanken woorden worden, woorden die gevoelens weergeven…..Dit gun ik iedereen.’

Annie:
‘As it is in heaven… maakt het je mogelijk om eindelijk je echte stem te laten horen…je wordt uitgenodigd om in alle rust te zoeken naar je stem…niets moet alles mag geeft zoveel vrijheid en geborgenheid. Het voelt gewoon goed en het is zo ontroerend! Door onze stemmen te gebruiken komt zoveel energie vrij dat we in onze kracht komen te staan en blokkades verdwijnen, soms voor even maar kan ook voor altijd.’

Nelly:
‘Het is een mooie ervaring zo met elkaar. Ieder mocht en kon doen waar hij zich op zijn plek voelt. Iedere keer weer een fijne avond.’