Skip to main content

Help - Ik ben hoog-gevoelig

NB – de datum van deze workshop is ivm de beschikbaarheid van de locatie gewijzigd naar zaterdag 14 mei

Herken je  dit ‘etiket’, ervaar je dit als handicap, of ben je er nieuwsgierig naar?

Overgevoelig zijn voor prikkels en energie, te veel indrukken door de aanwezigheid van anderen en een ‘onveilige’ of overweldigende wereld om je heen. Wellicht  mis je vaste grond onder je voeten en zit je niet (helemaal) in je lijf. Heb je soms de neiging om je af te zonderen (kaasstolp om je heen), of te vluchten en te verdwalen in de onbegrensde ruimte, weg van hier.

In deze therapeutische workshop krijg je ervaringen, inzichten en handreikingen om op een gezonde manier met hoog-gevoeligheid om te gaan. Er zijn praktische oefeningen, lichaamswerk en meditatieve momenten. Er is stembevrijding en we zullen zingen, je hoeft hiervoor geen ‘goede stem’ te hebben. Dit alles in een veilige omgeving waar diepgang, emoties en lichtheid welkom zijn.

Wat van jou gevraagd wordt is de bereidheid om jezelf te ontmoeten en open te staan voor wat zich aandient, met nieuwsgierigheid naar nieuwe mogelijkheden.

Door meer te aarden en meer in je lijf te komen kun je het teveel aan prikkels en energie laten wegvloeien. Hierbij ga je je steeds meer welkom voelen in je lichaam en de wereld om je heen. Wat je ervaart als handicap gaat kantelen naar een bijzondere kwaliteit. Met twee benen op de grond kun je beter ontspannen en kun je je met jouw gevoeligheid laten inspireren en opladen door alles en iedereen om je heen. Jij komt beter in je vel te zitten – en dit straalt vanzelf uit naar de mensen om je heen.

Deze workshop is op zaterdag 14 mei en vindt plaats in ‘De Danswerkplaats’, Oude Fabrieksstraat 20 in Amersfoort van 9.30 tot 17.30 uur. Groepsgrootte max 12 personen, kosten € 85,-.

Deelname in volgorde van aanmelding. Aanmelden kan via info@joshaase.nl . Deelname wordt voorafgegaan door een korte telefonische intake